Vedenie mestskej polície prináša ďalšie novinky zo svojej agendy.

06.05.2013 Prešov

O opodstatnenosti monitorovacieho a kamerového systému v našom meste sme sa mohli presvedčiť v skorých ranných hodinách dňa 4.5.2013, kedy vďaka pozornosti operátora tohto systému sa podarilo zabrániť okradnutiu osoby na ul. Weberovej. Operátor spozoroval osobu ležiacu na zemi na uvedenej ulici, nad ktorou sa skláňali iné osoby a vyberali jej niečo z vrecka. Okamžite upovedomil operačného pracovníka mestskej polície, ktorý na dané miesto vyslal službukonajúcu hliadku mestskej polície. Podozrenie z krádeže sa potvrdilo. Rýchlym príchodom a šetrením na mieste sa zistilo, že naozaj došlo k odcudzeniu peňaženky, nemalej finančnej hotovosti a osobných dokladov osobe, ktorej tieto vybrali z vrecka. Po vykonaní prvotných úkonov so zadržanými osobami boli tieto odovzdané privolanej hliadke policajného zboru z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu.
Aj s takýmito prípadmi sa naši príslušníci stretávajú a to pomerne často. Je na mieste konštatovanie, že prevencia kriminality má u nás nezastupiteľné miesto. A monitorovací a kamerový systém je jedným z prvkov tejto prevencie. Preto je aj naša snaha o jeho rozšírenie opodstatnená a má svoj význam. Význam má, aj napr. modernizácia mestskej polície, obnova vozového parku a iné veci s tým súvisiace. Veta „Sme tu pre Vás!“ nie je len fráza. Veď naša prvoradá úloha je chrániť život, zdravie a majetok občanov.
Z tohto dôvodu, ale aj z dôvodu urobiť naše mesto bezpečnejšie, je pre nás veľmi dôležitá spolupráca s Vami - občanmi a preto je tu neustále k dispozícii naša bezplatná telefónna linka 159, na ktorú sa môžete v ktorúkoľvek dennú či nočnú hodinu obrátiť v prípade zistenia negatívnej udalosti.

Vaša mestská polícia
 

Vyberte región